Zalez_more_plazh

Летните планове – най-важни за българите

Летните планове за тази година са най-важни за българите, румънците и латвийците, показва 14-ото проучване „Международен летен барометър 2021 г.“ , в което участват близо 10 000 домакинства от 12 държави на възраст между 18 и 61 г.

Анкетираните от България планират да похарчат 74 на сто от месечните си доходи за летни планове и активности това лято, следвани от румънците и латвийците, съответно с 58 на сто и 53 на сто, 

Средният наличен нетен доход на участващите домакинства е между 1119 и 4076 евро, средният размер на домакинството сред анкетираните е 2,8 души.

По-голямата част от запитаните не са успели да спестят пари по време на пандемията (62 на сто), докато тези, които са натрупали спестявания, биха задържали средствата си в банкови депозити (11 на сто), в криптовалути (5 процента), както и в инвестиции на фондовия пазар (5 на сто).

В България, обаче, се наблюдава по-различна тенденция. Макар и 58 на сто да не са успели да спестят пари, 20 на сто от анкетираните българи планират да инвестират в недвижимо имущество, 10 на сто в собствен бизнес, а едва 7 на сто от българите планират да държат спестяванията си в банки.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com