дупки на пътя Аспарухово - Галата

Кръпки вместо нов асфалт за пътя Аспарухово – Галата

След проливните дъждове и снега са се отворили още дупки на пътя между варненските квартали „Аспарухово” и „Галата”. Тъй като проектът за пълно обновяване на отсечката от няколко километра няма да бъде реализиран скоро, се предвижда частично закърпване на нарушени участъци по пътното платно. Това съобщи кметът на Район „Аспарухово” Ивайло Маринов.

„Наясно съм, че пътят „Аспарухово“ – „Галата“ е един от проблемните участъци в района и този въпрос не е изостанал от плановете ни за развитие”, признава Маринов с публикация във фейсбук профила си. Той припомня, че миналата година Общинският съвет гласува средства за изготвяне на проект за пълен инженеринг на пътя за „Галата“ – от края на бул. „Първи май“ до разклона за местностите Боровец и Ракитника. Освен полагане на нов асфалт, проектът предвижда изграждане на нова ВиК инсталация и пешеходна алея.

В началото на януари е направен обход на пътя и всички отвори в асфалта са описани. Първоначалните намерения са били да се запълнят дупките със студена смес. След влошаване на времето е преценено, че е по-удачно да се изчакат подходящи метеорологични условия и да се запълнят отворите с топла асфалтова смес, която ще издържи по-дълго във времето.

Ремонтът може да започне още тази седмица при благоприятни метеорологични условия, уверява кметът на „Аспарухово”.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com