посещение на руска делегация във Варна
снимка: live.varna.bg

Комплекс „Камчия“ ще бъде развиван активно след пандемията

Санитарно-оздравителен комплекс „Камчия“ ще бъде развиван активно след края на пандемията. Комплексът, който е собственост на Правителството на Москва, ще работи целогодишно и ще предлага възможности за рекреация и спорт за всички възрасти, ще бъдат създадени и условия за провеждане на различни международни събития, форуми и конференции.

Това стана ясно по време на посещение на руска делегация във Варна. На среща в Община Варна бяха обсъдени възможностите за двустранно сътрудничество в областта на образованието, науката и спорта. Министърът на външнотърговските отношения в Правителството на Москва Сергей Черьомин запозна кмета Иван Портних с новите проекти, които се реализират в Москва – в сферите на здравеопазването, транспорта, екологията, образованието.

По покана на руското посолство бяха поднесени венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев. По-късно в сградата на руското консулство във Варна бе открита паметна плоча на Юрий Черьомин, Генерален консул на СССР във Варна, загинал в самолетна катастрофа на 2 август 1988 г. при изпълнение на служебни задължения.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com