Кого да изберем и защо?

Тъкмо ни се върна надеждата за някакво спокойствие и мърдане напред на тая държава – и хоп, поредните предсрочни избори.

Нямаше нужда от тях. Обаче аха-аха да се случи ротацията – и разбеснелият се Делян Пеевски, не успял да консумира власт, издърпа килимчето на Бойко Борисов. И така спря всичко хубаво.

Излишни или не, на тези избори пак трябва да гласуваме. И изглежда най-важно точно сега да гласуваме масово. Защото прасето и тиквата искат да се върнат на власт – силово, ударно, готови за диктатура.

Та, за кого да гласуваме?

ГЕРБ
Като става дума за ГЕРБ, да ги броим заедно с ДПС. Тука знаем за какво иде реч.

Стабилността, която ни продават, означава не просто застой, а връщане назад. Евтина работна ръка с ниски заплати, ниски пенсии с тук там някое великденско подаяние, колкото да не умрат, раздаване на пари на общини само там, където кметът е “наш човек” и съдейства за източването на пари – я за чували, я за избори, я за някоя къща в Барселона, я за роднински облаги. Че плашат и с увеличение на данъците – току се прокрадне някой доклад на МВФ, който съветва да се вдигнат.

Бойко Борисов и Делян Пеевски са като скачени съдове. Това значи, че ако гласуваме за ГЕРБ, мутрите се завръщат официално. Ще си крадат, ще си тероризират хора и бизнеси, които им застават на пътя по един или друг начин, дори само ако ги критикуват публично. С помощта на службите и на тяхното МВР, на де що има завладяна силова институция в държавата. И ако си мислим, че това не ни засяга като обикновени хора – ами много се лъжем. Всичко, което правят, може да бъде активирано срещу всеки от нас.

 

ДПС
Виж ГЕРБ. С привкус на още по-здрава диктатура с папки, компромати и записи срещу всичко живо, лелеяна от умопобъркания Пеевски. Провалът на всичките му усилия да излезе от списъка Магнитски видимо е скъсал връзката му със здравия разум – и нищо чудно вместо да свърши в затвора, където му е мястото, да се озове в някоя лудница.

 

ПП-ДБ
Тука е по-лесно. Защото видяхме как управляват – два пъти, макар и за кратко. Освен мощните критики от жълтопаветниците, че са се сглобили с ГЕРБ, друго срещу това, което свършиха, не можем да кажем. Можеха още да са си на власт с министри. Но се разглобиха, когато видяха, че Пеевски се е овълчил и иска да ги яхне през ГЕРБ.

Правят грешки. Обаче докато цялата държавна машина ги атакува и ги нарича аматьори, ПП-ДБ си бутат към нормалната европейска България. Какво да кажеш срещу това доходите да растат, след като И след като самите те вдигнаха заплати и пенсии, т.е. възможно е. Какво да кажеш срещу още помощ за младите родители? Или срещу безплатните лекарства (част от тях вече ги има), или за нормалните шефове на институции, от които имаме тежка нужда? И на всичкото отгоре, колкото повече ГЕРБ се опитват да разцепят ПП и ДБ, те толкова повече са сближават и сплотяват. И след като оцеляха и в сглобката, ще издържат.

 

БСП
Две думи – про-Кремъл и празни обещания за раздаване на пари с кофи на всеки на улицата. Турбо социализъм, на който и децата не вярват. На фона на страхотни вътрешни раздори в партията и все по-отслабени позиции на лидерката Корнелия Нинова, която громи Запада, ама носи най-скъпите европейски и американски марки. Просто няма смисъл.

 

Възраждане
Една истина – всичко за Русия, всичко против България. Само Копейката да има пари да си купува къщи и да си трупа евро в банката. Пък ще се ваксинират тайно всички в партията. Да не забравим, че обещават да ни вкарат в лагера в Белене, ако не слушаме.

 

Има такъв народ
Виж ДПС. ИТН е малкото ДПС. Ни повече, ни по-малко. Този път, понеже на Пеевски му трябват повече гласове, няма да прелива купен вот на ИТН. Само социолозите са стимулирани да лъжат, че минават 4-процентната бариера. Но тъй или иначе нямат голям шанс да влязат в парламент.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com