Кипър и Черна Гора затягат изсканията за българи

Кипър затяга изискванията към пристигащите от България. А причината е увеличеното разпространение на коронавируса. От четвъртък България вече е в червената зона, според кипърските власти. Затова за невасинираните ще са нужни два отрицателни PCR теста. Единият направен до 72 часа преди полета за Кипър и вторият – след пристигането си на острова.

Разходите за PCR теста в Кипър са за сметка на пътуващите, които трябва да останат в самоизолация до излизането на резултата.

Притежаващите валиден сертификат за ваксинация срещу Covid-19 ще влизат свободно в Кипър, без да правят тестове. Всички пътници – ваксинирани и неваксинирани, трябва да попълнят кипърския полетен формуляр (CyprusFlightPass) в рамките на 48 часа преди полета си.

Нови изисквания и за Черна Гора. Българските граждани ще трябва да представят отрицателен тест за Covid-19, сертификат за ваксинация или документ за преболедуване на коронавирус при влизане в страната. Мярката влиза в сила още от утре.

От МВнР посочват, че децата на възраст до 5 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове.

Изискванията не важат и за гражданите, пристигащи в Черна гора от Албания, Косово, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония и имат постоянно или временно пребиваване в тези държави или са пребивавали на тяхна територия поне 15 дни.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com