Кипър, Англия, Испания и Ирландия вече са в червената зона

Министерството на здравеопазването актуализира списъка на държавите по цветови зони и на държавите, за които е налице информация за установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация. В червена зона вече попадат Кипър, Великобритания и Северна Ирландия, Испания, Фиджи и Емирство Кувейт.

Пристигащите от Русия и Португалия влизат у нас с PCR, направен до 72 часа преди влизането в страната. Българските граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят такъв документ ще са под 10-дневна карантина. Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени карантината при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Със заповед на здравния министър се нарежда още, че деца до 12-годишна възраст, пристигащи от зелена и от оранжева зона, се допускат на територията на България, без да е необходимо да представят документи за COVID-19. 

От днес в часовия интервал от 8.00 до 20.00 ч. отварят ГКПП „Стрезимировци“.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com