снимка: pixabay.com

Камионите вече се движат по нови правила

Вече е в сила изискването камионите, с които се извършват международни превози, да бъдат връщани на всеки 8 седмици до страната на регистрация, а от 2 февруари е в сила и изискването за командироване по Пакета „Мобилност“.

От Съюза на международните превозвачи са поискали среща с премиера Кирил Петков, съобщава БНР. Те очакват той да съдейства за намаляване до минимум на последствията за бизнеса им от пакета „Макрон“.

Не може да се каже, че бизнесът е наясно вече и знае как ще става връщането на превозното средство на всеки осем седмици до страната, в която е неговата регистрация, обяви изпълнителният директор на Съюза Йордан Арабаджиев.

Към момента все още няма яснота нито по какъв начин ще се осъществява контролът, нито по какъв начин ще се правоприлага, но така или иначе ще трябва на всеки 8 седмици нашите превозвачи да прибират превозните си средства, независимо дали са натоварени или не, което ще бъде сериозен удар по българския транспортен бизнес.

Над 30 000 камиона работят на вътрешноевропейския пазар и шофьорите им ще бъдат засегнати от правилата на мобилния пакет. От Съюза на международните превозвачи очакват държавата да припознае проблемите им и да помогне, за да може браншът да остане конкуретноспособен на европейския пазар:

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com