Кабинетът реши за стратегията на България спрямо НАТО-Русия

„Нашата отбранителна стратегия ще бъде изградена на база българска армия – ще търсим методи за финансиране на армията ни така, че тя да заеме достойното си място в НАТО, а не да бъде само консуматор на сигурност”, заяви премиерът Кирил Петков след заседание на кабинета за стратегията на страната ни по повод напрежението по оста НАТО-Русия.

Министерският съвет е решил да приоритизира изцяло българската стратегия в посока деескалация на напрежението между НАТО и Руската федерация, както и да се използват абсолютно всички възможности по дипломатичен път този конфликт да бъде решен.

Петков отбеляза, че през годините нашата армия не е била финансирана достатъчно и по правилния начин, заради това в момента имаме дефицити, които кабинетът ще се мъчи да преодолее.

„Не просто да се купува техника, която е несистемно избрана, а да се фокусираме точно върху българските дефицити, така че Българската армия да застане точно на своето място. Оттук нататък България не трябва да бъде само консуматор на сигурност. Тя трябва да е конструктивен партньор в рамките на НАТО“, каза още премиерът.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com