улично осветление
снимка: live.varna.bg

Изграждат модерно осветление във варненски квартали

Ново улично осветление ще има в район „Младост“ до края на годината. Това стана ясно на днешното заседание на  общинската комисия „Финанси и бюджет“, на което съветниците дадоха съгласие за съфинансиране на проект по програма  “Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“.

Проектът, който вече е одобрен и предстои стартиране на дейностите, предвижда рехабилитация, модернизация и изграждане на интелигентна система за управление и мониторинг на външното изкуствено осветление в район „Младост“, кв. 16, както и в 3-ти и 4-ти микрорайон на кв. „Възраждане“.

Старите улични лампи ще бъдат сменени с нови, енергоспестяващи LED осветителни тела. Подмяната им значително ще намали разходите за електроенергия, поддръжка и консуматив. Наред с това сериозно ще се подобри нощното осветление на улици, пътни и пешеходни подходи към жилищни входове, открити паркинги и междублокови пространства.

Проектът предвижда също внедряване на модерни устройства за управление на уличното осветление и изграждане на автономна фотоволтаична система.

Общата стойност на проекта е 1,3 млн. лв. От тях безвъзмездната финансова помощ е в размер на 713 306 лв., а съфинансирането от общинския бюджет е до 600 000 лв.

Срокът за изпълнение на проекта е 10 месеца от подписването на договора. Съветниците одобриха текста на споразумението за партньорство и гласуваха предварително изпълнение, за да може да започнат дейностите по одобрения проект.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com