президент
Снимка: Фейсбук профил на Румен Радев

Изборите остават на 4 април

Според президента Румен Радев партиите нямали основания за претенции по отношение на датата на вота. С думите, че става дума за редовни, а не извънредни избори, Радев отговори на критиките, че е насрочил гласуването на 4 април, като тогава е Великден за католици и арменци.

С пожеланието 4 април да е Великден за възкръсващата демократична България, Радев даде заявка, че датата няма да бъде променяна. Но допълни, че по негово мнение най-добрата дата за избори била през септември, тъй като през юли властта изчерпала търпението и хората и те масово поискали нейната оставка.

Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията, каза Радев и пресметна, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет. Тези загуби можело да бъдат предотвратени ако изборите бяха навреме.

Въпросът вече не е кога, а как ще се проведат изборите, каза Румен Радев и заяви, че управляващите отказвали да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com