снимка: varna.news

Избират шефове на пристанището при нови прозрачни правила

Обявени са конкурси за избор на членове на органите за управление на част от публичните предприятия в системата на транспортното министерство  при нови прозрачни правила, обявиха от ведомството.

Със заповед на министъра са обявени конкурси за избор на генерален директор и член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, както и двама членове на Съвета на директорите на „Пристанище Варна“ ЕАД.

Чрез конкурси ще бъде избрани ръководители на още 4 държавни предприятия под шапката на транспортното министерство.

Конкурсите са в две части: писмена и устна, като ще бъдат проведени при максимална прозрачност и откритост на етапите на избор.

В писмената част на конкурсите кандидатите ще представят концепция за развитие на съответното предприятие. Писмените концепции на кандидатите ще бъдат публикувани на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Устната част на конкурсите ще се проведе чрез събеседване с кандидатите по определена тема. Предвидено е изслушванията на кандидатите да бъдат публикувани на Фейсбук страницата на министерството.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com