Съдебна палата
снимка: varna.news

Иск за 35 000 лева срещу трима, пребили и ограбили варненец

Пострадал при нападение на трима младежи ги съди за 35 000 лева обезщетение. Това стана ясно при гледане на делото за грабеж с нанасяне на две средни телесни повреди, съобщиха от Окръжния съд в морската столица.

На 21 ноември миналата година Митко, Георги и неговия брат Ангел пушили марихуана. След това решили да се разходят по бул. „Вл. Варненчик” в посока Катедралата. Тъй като им трябвали пари тримата решили да откраднат нещо или да оберат някого.

Около 5.00 часа сутринта  забелязали човек, който влязъл да тегли пари от банкомат на ул. „Дрин“. През стъклото наблюдавали мъжа и видели, че изтеглил крупна сума пари, след което тръгнал по малките пресечки към Централна поща. Обвиняемите го проследили. Съборили ли го с удари на земята, заплашили го с нож, сломили съпротивата му и успели да му отнемат изтеглените 400 лв. След това с такси се отправили към кв. „Виница”, където живеел на квартира Митко, за да разделят парите.

Гражданският иск на пострадалия представляваща обезщетение за претърпени от него неимуществени вреди, изразяващи се в болки, страдания, лишения и неудобства в следствие на извършеното престъпление. Мъжът е бил с няколко счупени ребра, както и счупена шийка на лява бедрена кост.

Тримата подсъдими са заплашени и затвор от 5 до 15 години.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 7 юли.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com