Имотите поскъпнаха с почти 10 процента

Само през пролетта цените на недвижимите имоти скочили с 9,1 на сто спрямо същия период на 2021г. Това съобщи председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев. Обемът от сделки за първите шест месеца на годината е на най-високи нива от 2008 г., а средният ръст за страната е 39 процента, а в София – 41 процента. Започнатото ново строителство в страната също е с ръст от 25 на сто, а за София е 51 на сто.

Рекорден е ръстът на цените на жилищата в цяла Европа. В германската столица Берлин скоскът е със 148 процента за десет години, за първото тримесечие на тази година в Люксембург цените са се повишили със 17 на сто, в Дания – с 15 на сто, в Чехия – с 11 на сто, в Холандия също с толкова процента, в Германия – с 10 на сто, във Франция –  5 на сто, в Белгия – с 6 на сто.

София не е в топ 60 на градовете в Европа с най-високи цени на жилища. Столицата на България е едва седма по средни цени на жилищата си в централната си част сред 12 столици на страните от Източна Европа.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com