снимка: pixabay.com

Готвят основен ремонт на 200 км пътища във Варна и още 5 града

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществените поръчки за избор на изпълнители на строително-монтажните работи /СМР/ за основен ремонт на 11 пътни отсечки.

Пътищата са с обща дължина близо 200 км и се намират в областите Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково, Видин и Смолян ще стартира през тази година.

Сред тях са отсечки, предложени от граждани за включване в ремонтната програма на АПИ за 2022 г., като Дюлинския проход, който е най-кратката връзка между общините Варна и Бургас през Стара планина и е алтернативен маршрут на първокласния път І-9 Варна–Бургас.

Ще започне ремонтът на отсечките Росен-Веселие-Ясна поляна и Маринка-Визица в област Бургас, както и на пътя Раброво-Периловци-Шишенци в област Видин, за които гражданите също са изпратили предложения.

Офертите на участниците в двете обявени обществени поръчки ще се приемат до 12 май тази година. Едната обществена поръчка е за избор на изпълнител строително-монтажни работи за основен ремонт на 123,5 км пътища с обща индикативна стойност 135 889 600 лв. без ДДС. Тя е разделена на пет обособени позиции.

Втората обществена поръчка е за основен ремонт на 76,2 км републикански пътища. Общата индикативна стойност е 83 428 400 лв. без ДДС. Тръжната процедура е в 6 обособени позиции.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com