снимка: dommladost.festa.bg

Главният архитект на Варна с подробности за бъдещето на Дом „Младост“

В Община Варна не е внесено искане за събарянето на Дом „Младост“. Това разкри пред „24 часа“ главният архитект на Варна Виктор Бузев.

„Няма да дам разрешително за проект за каквото и да било, ако не се запази минералният басейн“, коментира за арх. Бузев.

По думите му проектът за строеж на жилищна сграда на мястото е отпреди 10 години. Тогава собственикът го продава на новите собственици, а те според осведомени планират строеж на жилищна сграда с търговски площи в сутерените.

Въпреки че от години инфраструктурата на Дом „Младост“ е в окаяно състояние и се руши, мястото остава предпочитано от варненци заради минералната вода в басейните и локацията си.

Дом Младост е пуснат в експлоатация на 25 май 1986 г. Разположен е на площ от 9500 кв.м. Самата сграда има площ 2400 кв.м. Водата, която идва от сондаж с дълбочина 1980 м е термална – с температура 47 градуса. Лекува заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, на храносмилателната система, гинекологични заболявания и посттравматични състояния.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com