Глас от ПП-ДБ: България да стане нормална държава

Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава. Тази заявка даде водачът на листата на ПП-ДБ в Бургас Николай Денков.

„Благодаря за това, че днес сме заедно, защото имаме тежки задачи и можем да ги решим само заедно. През последните дни се срещах със стотици хора в различни краища на страната. Това, което видях е, че след тези 9-10 месеца наистина си струваше. Много пъти хората ни питаха – защо го направихте, струваше ли си? Отговорът е – Да!“ Така той се обърна към симпатизанти на ПП-ДБ в Бургас.

Денков обясни, че макар и бавно хората разбират, че всичко, което е направено – увеличението на доходите, грижата за здравеопазването, образованието, инфраструктурните проекти – това променя живота на всеки един човек.

„И затова си струваше. На всички срещи като очертаем отново основните ни постижения, като обясним политическата логика,срещаме разбиране и очакване да продължим напред с промените, от които има нужда България. Тръгваме от добра основа“, каза още бившият премиер. И очерта най-важните за региона теми, една от които е туризмът.

„Много добра новина е, че вече надминахме нивата от преди ковида, в правителството подсигурихме България да бъдеп редставена на най-големите борси в света, туризмът се рекламира по нов начин със съвместното участие на общините и със съфинасиране, което се оказа много по-ефективно“, подчерта академик Денков. Той припомни и създаването на първата национална програма за регионално развитие, по която само в област Бургас за готови и одобрени проекти са осигурени над 150 млн.лв.

Денков подчерта, че целта на ПП-ДБ е да продължат да развиват България напред така, както са го правили през последните месеци.

Видяхме как започна кампанията преди 2-3 месеца, надявам се все пак в мъглата от компромати, снимки и всякакви други чудеса да можем да чуем това, което е важно за хората – повишаване на доходи, привличане на инвеститори. Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава, каза още Денков.

Колкото до евентуална коалиция с ГЕРБ – това изключително зависи от резултатите на изборите. Затова отново искам да кажа на хората, които не гласуват – вашите гласове се преразпределят към водещите партии, така че ако искате вашият глас да има значение, излезте и гласувайте“.
Вторият в листата – бургаският предприемач и депутат от Демократична България в няколко поредни парламента – Димитър Найденов заяви, че се надява ПП-ДБ да повторят успеха от последните избори, за да продължат промяната.

„Всеки ден съм на площада и разговарям непрекъснато с хората . Най-честият въпрос е дали си е струвало това усилие и тазит.н. сглобка, през която бяхме принудени да преминем. Отговорът е положителен. Направихме нещо в сферата на правосъдието, което досега 30 г беше непостигнато – промени в конституцията, която да отпуши възможността съдебната реформа да се случи. Призовавам ви – дайте ни тази сила да имаме водеща роля в продължаване на тази реформа, защото ако искаме да живеем в справедлива държава, това е възможно със съдебната реформа, която започна с конституционни промени и на цената на много репутационни щети.
Това, което предстои и имаме нужда от подкрепа, е довършване не само на съдебната, но и на реформата в службите за сигурност“, призова Найденов.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com