ГЕРБ водят с минимална преднина пред ПП-ДБ! Възраждане аут от играта!

Срив на Възраждане във Варна и само 876 гласа преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ, дават прогнозите за изборите в Морската столица. Анализите показват, че Възраждане са получили около 22 000 гласа на последните избори във Варна (през април 2023 г.), а ПП-ДБ – над 33 000 гласа.

ГЕРБ е само на около 876 гласа пред ПП-ДБ. Така че, и числата, и тенденциите сочат балотаж на Благомир Коцев от ПП-ДБ срещу досегашния кмет от ГЕРБ Иван Портних.

На кандидата от Възраждане Коста Стоянов му остава нелеката задача да навакса спада на партията си с около 11 хиляди гласа – това е почти равно на целия вот за Костадин Костадинов на последните избори за кмет преди 4 години – 14 хиляди гласа. А хората в града дори не знаят кой е Стоянов.

Т.е. шансовете му да изкара резултат, колкото на Костадинов във Варна са обречени.

Има и друг проблем със Стоянов. В момента, в който се появи публично, той го направи по възможно най-лошия начин – чрез над 150 билбордове и реклами по спирки на градския транспорт, които струват над 312 хиляди лева. Варненци са възмутени от безбожно скъпата реклама и се питат какво стана с обещанието на Възраждане да върнат партийната субсидия и защо тези пари не се дадат за децата, за линейки, кувьози, а се дават за реклама на един политик.

Партията и без това е стигнала тавана на подкрепата си във Варна и се срива, още повече, че и самият брат на кандидата на Възраждане – Георги Стоянов – е кандидат за кмет на Бяла, но от ИТН, не от Възраждане. Това допълнително срива Възраждане във Варна, където хората се питат защо да гласуват за човек, който не е подкрепен дори от собствения си брат.

Разочарованите от Възраждане хора вече се оглеждат за друг кандидат, а този с шансове да победи Портних е само един – Благомир Коцев от ПП-ДБ, чиято кампания в момента върви позитивно. Той се среща с хората по кварталите, обикаля местата, на които те го водят, за да му показват разбити улици и тротоари. На една от кварталните му срещи в кв. Бриз Възраждане пратиха провокатор, но хората изгониха натрапника и продължиха срещата си с Коцев.

Прочетете също

В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com