ГЕРБ с условие за подкрепа на бюджета

Депутатите от ГЕРБ-СДС ще подкрепят бюджета само ако има повече средства за мерки, които повишават боеспособността на българската армия. Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Без да е осигурено финансиране, седемте точки от декларацията след провеждането на Консултативния съвет по национална сигурност на 15 февруари, остават пожелателни, каза още Борисов.

Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война, посочи Борисов. Народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът, каза Борисов.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com