Гърция разхлабва още мерки

В Гърция разхлабват ощт мерки от 3 май, когато ще бъдат отворени заведенията за обществено хранене на открито. Пътуванията между отделните региони, обаче, няма да бъдат позволени по Великденските празници.

Целта ни е един безопасен Великден и едно свободно лято. Не може обаче първото да стане за сметка на второто. Затова по Великден не трябва да пътуваме, каза премиерът Кириакос Мицотакис и обясни, че в района на столицата Атина и в големите градове все още има много носители на COVID-19. Ако има масовото придвижване, това може да разпространи вируса навсякъде, включително по островите и по селата.

С разхлабването на мерките полицейският час ще започва един час по-късно – от 23 ч., а не както е сега – от 22 ч. Работещите в заведенията ще бъдат длъжни да си правят самостоятелно тестове за коронавирус, ще има минимални разстояния между масите.

От 10 май ще бъдат отворени началните училища и прогимназиите, а от 15 май ще бъде възобновен туризмът за онези посетители, които са ваксинирани или представят отрицателен тест за коронавирус. От същата дата ще бъдат разрешени пътуванията между регионите и ще бъдат възобновени определени дейности в сферата на културата.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com