Римски терми във Варна
Римските терми са една от големите забележителности във Варна Снимка: varna.news

Галерии и музеи отварят врати при 30 на сто заетост

От днес, 4-ти януари, галерии и музеи отварят при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет, спазване на дистанция от 1,5 метра, както и задължително носене на предпазни маски. Това се посочва в заповед на здравния министър, издадена още през декември.

Днес отварят детските градини и училищата за малките

До 31 януари остават в сила останалите ограничения, свързани с извънредната епидемична обстановка. Ресторантите на територията към местата за настаняване ще работят при използване на капацитета им до 50 % и при ограничено работно време – от 6:00 до 22:00 часа.

Моловете остават затворени, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни и комунални услуги и услуги по химическо чистене в тях.

Продължава забраната за посещения във всички заведения за хранене и развлечения.. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.

Игралните зали и казината няма да работят. Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени.

Продължава забраната и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com