соларни панели на покрива на предприятие в Бяла

Фирма в Бяла започна да произвежда енергия от слънцето

Фирма от град Бяла записа своето име сред производителите на еко енергия. Със съдействието на Енерго-Про, компанията „Модул“ е вече собственик на модерна фотоволтаична централа, която ще осигурява 230 MWh. електрическа енергия на година.

Произведеното електричество ще бъде използвано за покриване на производствените нужди, а генерираните излишни количества енергия ще бъдат реализирани на свободния електроенергиен пазар.

ФЕЦ-ът е разположен върху 964 кв. м. от покривното пространство на производствената сграда на фирмата в Бяла. Изграден е с 584 монокристални соларни панели с обща пикова мощност 198 kWp. Модулите се предлагат с 10-годишна продуктова гаранция. Технико-икономическата оценка сочи, че срокът за откупуване на предприетата инвестиция ще бъде приблизително 6,5 години.

За реализирания ФЕЦ, Борис Паскалиев – изпълнителен директор на фирмата, споделя: „Горди сме с тази инвестиция. За нас енергийната ефективност е голям мотиватор, това е още една стъпка по естествения път, който сме поели към ефективното използване на енергията и опазването на околната среда“.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com