Снимка: Фейсбук

Европрокуратурата разпита Божков

Европейската прокуратура ме откри, защото не се крия в Дубай. Намери ме и ме разпита. Не съм казал нищо различно от това, което имам в сигнала. След това полицията ме намери и ме разпита, заяви Васил Божков на пресконференция чрез видеоконферентна връзка.

Разпитът му от Европейската прокуратура е бил на 8 март. 

Оттам нататък явно органите са решили, че има сведения за престъпление и са арестували Борисов, Горанов и Арнаудова, коментира Божков. Той твърди, че не е знаел за акцията на МВР предварително, а е научил от медиите.

Каквито и данни да съм дал в тази прокуратура, те изчезват, каза Божков.

Аз чакам да бъда разпитан официално – дали онлайн или да се върна. Аз искам все пак, за да бъде свършена докрай работата, каза той.

Относно обвиненията, Божков каза, че Арнаудова си е признала, че е ходила при него всеки месец.

Ако ходиш всеки месец при някой, няма да му носиш картички за Коледа. Тук случаят за мен е приключен, каза той. При Горанов е ходил той. Признал си е, че всеки месец съм ходил при него. Бойко Борисов също си е признал, каза Божков.

Не са ме търсили нито от Градската прокуратура, нито от спецпрокуратурата. Имам чувството, че те искат да ме държат далече от България, заяви Божков.

Запитан как е носил парите, Божков каза, че половин или един милион „могат да се съберат в джобовете на едно сако, без да личи, че носиш нещо. А да не говорим с по-голямо яке“.

Божков каза, че е говорил с Бойко Борисов в резиденция „Бояна”.

Каза ми: „Ще оправим нещата, но трябва да помагаш”. После ме прати при Менда Стоянова и после пак ме извика. След това ме прати при Влади Горанов. Той ми каза какво да направим. Оттам нататък нещата вървяха с непрекъснат натиск от тях да пари”, заяви Божков.

По въпроса със списъка „Магнитски” Божков каза, че адвокатите му работят и мисли, че скоро ще бъде изваден оттам.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com