Енерго про подстанция
Подстанция Изток Варна

Енергото инвестира милиони в ключова подстанция във Варна

През последните две години ЕРП Север извърши мащабна рехабилитация на подстанция Варна Изток. Подстанцията е от ключово значение за електрозахранването на Варна, като снабдява с електричество повече от 40 000 домакинства в града.

През 2021 г. предстои доставката и монтажът на нов силов трансформатор с мощност 50 MVA в подстанция Варна Изток, с което общата инвестиция в проекта възлиза на 3,2 милиона лева.

Дейностите по рехабилитация на съоръженията в подстанцията са част от инвестиционната програма на електроразпределителното дружество. Те включиха цялостно обновяване на откритата разпределителна уредба (ОРУ) 110kV, изграждане на нова двойна шинна система, заедно с прилежащите съоръжения и стоманените поцинковани портали. След направените подобрения уредбата е оборудвана с 8 изцяло нови елегазови прекъсвачи, 21 разединители, 12 напреженови трансформатори и 18 токови трансформатори.

Проектите на ЕРП Север, заложени в инвестиционната програма на дружеството, подлежат предварително на внимателен експертен анализ. Целта е да бъдат обхванати места с повишено потребление и необходимост от модернизация на съоръженията.

Прочетете също

Задържаха трима за купуване на гласове в София

В София задържаха трима за изборни престъпления в няколко софийски квартала. В рамките на извършени …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com