язовир Камчия
снимка: Морско око

Екоминистърът: Има достатъчно вода за цялото Черноморие

Северното и Южното Черноморие няма да имат проблеми с водоснабдяването тази година, защото язовир „Камчия“ вече има достатъчно количество, включително и при засилен туристически сезон. Това увери министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който днес прави обиколка на язовирите в Бургас и Варна. С екоминистъра е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„В момента нямаме място за притеснение за цялото Черноморие, язовир „Камчия“ е на ниво 174 млн. куб. м, имаме 98 млн. куб. м питейна вода, която може да дойде за Варна и Бургас. Годишно двата града ползват 90 млн. куб. м, значи имате за повече от 1 година“, заяви министър Димитров в Бургас.

Живеещите по Черноморието трябва да са спокойни – не може да се говори за воден режим. Бургас и Варна имат алтернативни водоизточници в дългосрочен аспект, отбеляза зам.-минстър Николай Нанков.екоминистър Камчия

„Ще има вода и за промишлеността през язовир „Георги Трайков“, а язовирите „Порой“ и „Ахелой“ ще станат резервни, което е една огромна придобивка за Бургас, за да може да изкара една година, дори и без „Камчия“ да подаде вода към Бургас“,  каза екоминистърът. Той посочи, че сега работата по тях ще протича не в авариен режим, а съгласно всички нормативни процедури.

По-късно днес министър Димитров и зам.-министър Нанков ще изнесат информация и за визитата си във Варненско.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com