юмрук
снимка: pixabay.com

Домашен насилник отива на съд

30-годишен мъж от варненското село Гроздьово е предаден на съд за многократно нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Мъжът с инициали Г. Ш. ще бъде съден и за заплаха с убийство, отправена към  бившата му жена, съобщиха от Районна прокуратура – Варна.

Обвиняемият и пострадалата били във фактическо съпружеско съжителство от 2017 г. до началото на 2019 г., когато се разделили, тъй като между двамата имало неразбирателство и жената често ставала жертва на физическо и психическо насилие. Въпреки това те продължили да имат контакти помежду си и да се срещат.

През ноември 2019 година им се родило дете. Пострадалата се преместила да живее при Г.Ш. като очаквала той да промени отношението си към нея след появата на детето. Това не се случило и жената отново го напуснала през януари 2020 г., заживявайки при майка си във Варна.

През ноември 2020 г., когато били на гости на родителите на мъжа по повод рождения ден на детето, обвиняемият заплашил потърпевшата, като се заканил да я изгори, хвърлял предмети по нея.

През януари 2021 година била издадена заповед за защита от домашното насилие, с която Г.Ш. се задължавал да се въздържа от извършването на такова по отношение на своята вече бивша жена и тяхната  дъщеря, както и да не приближава на разстояние по-малко от 100 метра от тях.

Въпреки това обвиняемият не изпълнил заповедта. Той вече бил осъждан за същото престъпление, но това не му попречило да продължи да извършва психически тормоз над младата жена. Като на 28 ноември дори отправил към нея директна закана да я убие с думите: „Ще те убия и още дълго време няма да гледаш от тази тераса“.

Предстои насрочване на делото.  Ако бъде признат за виновен, обивняемият може да получи наказание до 6 години затвор.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com