Ангел Кунчев
Снимка: стоп кадър

До седмица решават за връщането на големите ученици

Следващата седмица окончателно ще бъде решено дали от 4 февруари учениците от 7,8 и 12 клас ще се върнат на училище. Това казаха на брифинг главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и от синдиката на учителите, след като обсъдиха въпроса в Министерството на здравеопазването заедно със зам.-министъра на образованието Таня Михайлова.

Решението ще бъде взето на база епидемиологичната обстановка, като Кунчев отбеляза, че няма да започнат учебните занятия за всички класове изведнъж.

На срещата днес обсъждан е бил вариант, при който 7,8 и 12 клас се връщат в училище за две седмици, след като се обучават две седмици в електронна среда, за да могат следващите класове да се включат в ротацията, за да няма струване в училище.

По повод ваксинирането на учителите, списъците ще се актуализират, те остават отворени за желаещите да се ваксинират. Към момента 21 процента от учителите са поискали ваксинация.

Прочетете също

Великобритания разхлабва мерките

Великобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръката за работа от къщи. …