Варна площад "Независимост"
снимка: varna.news

До дни решават за локдауна

За пореден път главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че вероятно следващата седмица ще е ясно какво ще се случва със затегнатия режим у нас. Дали дали да се удължат ограничителните противоепидемични мерки и след 31-ви януари, или по-рано да бъдат облекчени, зависело от данните от изминалата пълна работна седмица, в която малките деца се върнаха на училище и детска градина.

Пред БНР Кунчев зави, че основната цел била балансът между това да се намали рискът и да не се прекратяват всички социални дейности, “което води до тежки последици. И обясни това с думите, че “Тенденцията се пречупи, но е рано да се каже, че е окончателно”.

Британската мутация на коронавируса прави нещата трудни за прогнозиране по отношение хода на пандемията въобще. Затова и Кунчев подчерта, че няма как да се каже кога от медицинска гленда точка е най-добре да са изборите.

Кунчев очаква до 10 дни и ваксината на “АстраЗенека” да получи разрешение за употреба в страните от ЕС.

Прочетете също

Великобритания разхлабва мерките

Великобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръката за работа от къщи. …