Днес са възможни градушки

През нощта и до обяд на отделни места, а след обяд и вечерта над много райони ще се развие мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. В Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи от дъжд с гръмотевична дейност и условия за градушки.

В 14 области от страната е в сила предупреждение за значителни количества дъжд, силни гръмотевични бури и опасност от градушки.

До обяд с до умерен северозападен вятър ще проникне порция хладен въздух, а в следобедните часове вятърът в цялата страна постепенно ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са от около 20° по морския бряг, до 30° в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за май.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно висока облачност. След обяд на отделни места ще се развие и купеста. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18-21градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще е предимно 2 бала, вечерта ще започне да се усилва.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com