Детска градина във Варна
снимка: live.varna.bg

Днес отварят детските градини и училищата за малките

В първия работен ден на новата година присъствените учебни занятия ще бъдат възстановени за децата от 1 до 4 клас включително. Отворени за посещение ще бъдат детските градини и ясли. 

Общинските училища, детски градини и ясли са в готовност да приемат деца от днес при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщават от дирекциите “Образование и младежки дейности” и “Здравеопазване“ към Община Варна.

В предварителното проучване, извършено от всяка детска градина, родителите на над 7000 деца са заявили, че ще ги пуснат в забавачките още на 4 януари. За детските ясли желание за връщане на децата от 4-ти януари 2021 г. са направили родителите на 942 малчугани.

Остава в сила мярката външни лица и родители да не бъдат допускани в сградите.

По данни от директорите на учебните заведения заболеваемостта сред учителите през декември е намаляла спрямо месеците октомври и ноември.Директорите на учебните заведения са създали необходимата организация за работа, при спазване на всички изисквания на Насоките за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020/2021 година в условията на Covid-19, публикувани на интернет страницата на МОН, както и на Вътрешните правила за работа на всяка образователна институция. Сградите ще бъдат топли, а мерките за дезинфекция- стриктно спазвани.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com