снимка: БСП-Варна

Дават на концесия дълбоководния терминал под „Максуда“

Има всички шансове до края на годината да бъде издадено разрешително за строеж и да се стартира концесионна процедура за бъдещия дълбоководен интермодален терминал – под кв. „Максуда“. Това заяви във Варна депутатът от БСП и председател на парламентарната комисия по транспорт и съобщения Борислав Гуцанов.

Заданието вече е променено от 12,5 на 14,5 метра дълбочина, подчерта народният представител от левицата. Той разкри, че интерес към строителството и концесията на бъдещия терминал проявяват две големи  компании. Едната е холандска, а другата – китайска.

Съвместно с Министерството на регионалното развитие и благоустройството се ускоряват и екооценките и проектирането на автомагистрала „Черно море“, развита в коридор „Север – Юг“ и свързваща мегаполиса Истанбул с Бургас, Варна и Констанца. Пътят е с огромно значение за раздвижване както на превоза на товари, така и на туризма, изтъкна Гуцанов. 

От БСП са на мнение, че разширяването на платената зона във Варна само ще задълбочи противопоставянето на жителите на града. Предложението име е част от средствата, предвидени за обособяването на зелена зона да бъдат инвестирани в изграждането на многоетажни подземни и надземни паркинги.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com