студенти

Държавата ще заплаща таксите на стажуващи студенти

Държавата ще заплаща напълно или частично таксите на студенти, които имат сключен договор с работодател за осигуряване на стаж по съответната специалност за периода на обучението и на работно място след успешното му завършване. Това предвижда одобрена от правителството Наредба.

Министерският съвет, по предложение на министрите чрез министъра на образованието и науката, ще приема списък с работодатели, регистрирани на територията на страната, които имат право да сключват договори със студентите по реда на Наредбата.

Студентите, сключили договор, няма да заплащат такси за времето на обучението си в университет, като в същото време ще имат стаж при съответния работодател по специалността си. След успешно завършване същите студенти ще продължат работа при работодателя си за минимум 5 години, в които ще получават възнаграждение в размер не по- малко от средната основна заплата в предприятието.

Ежегодно министърът на образованието и науката ще утвърждава списък с броя студенти, на които ще им бъде платена таксата, както и специалностите, за обучението в които се осигуряват средства от държавния бюджет по реда на тази Наредба.

Прочетете също

Най-много работници са търсени за събиране на отпадъци и в стопанството

По данни на Агенция по заетостта към момента най-много са свободните работни места в сферата …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com