пари такса
снимка: varna.news

Държавата ще поема таксата за детска градина на бедни семейства

Започва обществено обсъждане на изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Варна, които касаят подпомагането на родителите на деца в предучилищна възраст.

Промените се налагат във връзка с решение на Министерския съвет от 30 октомври, с което на общините се предоставят по 174 лв. за всяко дете в задължителна предучилищна възраст, записано в целодневна или полудневна форма на организация в детската градина или в училището. Средствата ще се използват за подпомагане на родителите при плащането на такси, като не по-малко от 50 на сто от парите са предвидени за пълно подпомагане – тоест за освобождаване на родители от такси, а останалите средства – за намаляване на размера на таксите за всички или за част от родителите.

С предлаганите изменения на Наредбата ще се улесни достъпа до предучилищно образование и ще се увеличи обхватът от родители с финансови облекчения, без да се нарушава размера на приходите от такси в общинския бюджет, съобщават от дирекция “Образование и младежки дейности” към Община Варна.

Повече относно предложението  за промяна в Наредбата на адрес ще откриете тук.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com