Групата на БСП в Общинския съвет във Варна
Групата на БСП в Общинския съвет във Варна

Бюджет’2021 на Варна да бъде на новото здраво начало, призоваха от БСП

При съставянето на бюджета на Община Варна да бъде чут гласа на агонизиращия варненски бизнес и мерките на бюджета  да бъдат съставка от лекарството за изцелението му.  Това се заявява в позиция на групата общински съветници от коалиция „БСП за България“ в Общински съвет-Варна.

„Във време на пандемия, когато са подложени на изпитание функционирането на основни държавни системи и техните възможности е нужно своевременно да помислим за адекватни управленски решения, с които да бъдем полезни за нашите съграждани. За  съжаление на последната сесия на Общинския съвет отново видяхме, че истинските градски проблеми не са на дневен ред, а  властва политическият егоцентризъм на управляващото мнозинство, от който прозира управленска некомпетентност, доказателство за което са  гласуваните нови кредити за потъналия „Градски транспорт“ и персоналните апетити за овладяване на общинската икономика. Време е да се прояви политическа прозорливост, чрез която да направим така, че следващата година да е по-добра за Варна“, се отбелязва в позицията на социалистите.

Най-важният инструмент за постигане на тази цел е бюджет‘2021, който трябва да бъде прецизно планиран и да отговори както на обществените необходимости, така и на очакванията на варненския  бизнес, за който истинската подкрепа е единствената възможност за оцеляване.  Настъпило е времето заедно всички политически групи ускорено да започнат обсъждане на новия бюджет, който следва да е различен, антикризисен и повече от всякога социален, смятат от БСП-Варна.

Те отправят апел към кмета и  администрацията му за ускорени темпове в подготовката на бюджет 2021 и предоставяне на повече възможности за обсъждане и предложения от различните политически групи, граждански и професионални организации.

„Нека направим така, че новият бюджет на града ни да бъде формиран по нов, прозрачен начин, да бъде отражение на основните антикризисни „COVID“ нужди, да бъде бюджет на новото здраво начало, а не на досегашното задкулисие. Време е ние всички общински съветници заедно с повече позитивизъм и прагматизъм, загърбили политическия негативизъм и противоборството да изработим своевременно правилният антикризисен бюджет, нека чрез този бюджет съгражданите ни повярват, че по Коледа стават чудеса“, отбелязват още общинските съветници от БСП.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com