Бойко Борисов във Варна
снимка: Министерски съвет

Борисов за новото рибарско пристанище: Тук беше бунище, а сега как изглежда!

Морската столица Варна нямаше рибарско пристанище. Тук беше бунище, а сега как изглежда!”, коментира премиерът Бойко Борисов при посещението в модерното съоръжение в местност Карантината кв.”Аспарухово”.рибарското пристанище в "Аспарухово"

Новото рибарско пристанище във Варна е изградено със 13,4 милиона лева. Капацитетът му е за общо 116 плавателни съда. Завършена е и основната сграда, в която ще има рибна борса. Ще се направи ремонт и на довеждащия път, ще се облагородят прилежащите зони.

Във Варна всички големи булеварди и подходите към Аспаруховия мост са добре направени, констатира премиерът след обиколката във Варна.

Борисов остана доволен и от новия спортен комплекс в кв.”Владислав Варненчик”, който включва голяма спортна зала с над 400 места за посетители, втора по размери в града след зала „Конгресна” в ДКС.

Под залата във „Владиславово” има подземен паркинг. Паркоместа са предвидени и около съоръжението, като общо местата за автомобили ще бъдат около 100.Бойко Борисов във ВарнаЦелият комплекс е разположен на площ от 30 дка. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол, волейбол, два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът и паркова зона. Обектът е на стойност 7,2 млн. лв., осигурени от бюджета на общината чрез финансов заем.

Красота! Браво! Помня като ме доведохте тук преди две години на едно старо игрище, нищо нямаше. Мисля, че варненци оценяват това, което се направи за града през последните години“, сподели още Бойко Борисов.Новият спортен комплекс във "Владиславово"

На няколко пъти премиерът завърза разговор със случайни минувачи, питайки ги дали им харесват новите придобивки.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com