янев
снимка: МС

Борисов предлага да се свика Велико народно събрание

„Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка и няма решение – новите избори не са решение. Нали всички говориха за Велико народно събрание и мажоритарни избори, избира се сега новия парламент, гласуваме проекта за Конституция на Румен Радев и свикваме на ВНС“. Такъв вариант предложи премиерът Бойко Борисов в началото на днешното заседание на Министерски съвет.

Той отбеляза, че партия ГЕРБ няма проблем да се яви и на предсрочни избори, ако трябва, но допълни, че резултатите ще бъдат подобни.

Борисов също така отбеляза, че партиите анти-ГЕРБ и анти-Патриотичния фронт имат достатъчно депутати и могат да направят правителство.

„Ако не го направят означава, че искат да хвърлят държавата в хаос да покажат, че не са способни да управляват“, заяви Борисов и предупреди, че това ще се отрази негативно на тези партии на следващите избори. Той призова тези партии да не дезертират и да не се оправдават, че не им достигат гласове.

Лидерът на ГЕРБ изрази готовност да осигури десет дежурни депутати, за да ги подкрепят.

Борисов каза още, че ГЕРБ ще предложат формат на съставяне на правителство, но според него ще бъде отхвърлен и Слави Трифонов ще трябва да направи своето предложение за кабинет.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com