Бойко Борисов Ветрино
снимка: Фейсбук

Борисов край Варна: България ще бъде незаобиколим фактор в доставките на газ в региона

България ще бъде незаобиколим фактор в доставките на газа в региона, а транзитните такси от преноса му ще се получават от страната ни поне 70 години. Това заяви премиерът Бойко Борисов във варненската община Ветрино, където инспектира изграждането на компресорната станция „Нова Провадия“. С Борисов бе министърът на енергетиката Теменужка Петкова и директорът на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

Компресорната станция „Нова Провадия“ е поредният грандиозен обект, който изграждаме в момента. Със строителството на „Балкански поток“, интерконектора с Гърция, с разширението на газовото хранилище в Чирен –  ние вече сме 100% енергийно независими.  Докато другите само приказваха и нищо не направиха, ние свършихме много работа – постигахме пълна диверсификация на газовите доставки“, коментира Борисов.

250 души работят в момента по съоръжението. Компресорната станция „Нова Провадия“ е разположена близо до село Ветрино, област Варна и ще бъде оборудвана с 4 компресорни агрегата с инсталираната мощност 10 MW всеки от тип Mars 90. Те са от най-ново поколение, производство на лидера в сектора – американската компания Solar Turbines. Агрегатите са снабдени с ниско-емисионни горивни камери, съответстващи на изискванията на екологичното законодателство в частта за горивните инсталации, осигуряващи спазване на допустимите норми за изпускане на вредни замърсители в атмосферния въздух.

Видео от проверката на обекта беше качено на страницата на премиера във „Фейсбук“.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com