УМБАЛ „Света Марина“ Варна
УМБАЛ „Света Марина“

Близо 800 пациенти са преминали през спешните клиники на болница „Света Марина“

За периода 14-20 декември през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в Университетската болница „Света Марина“  във Варна са прегледани 797 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД – 393. Това отчитат от лечебното заведение.

Преминали през ковид клиниките за периода са 437, от които в интензивни отделения – 80.  Излекувани през изминалата седмица са 199, а починали – 56.

Успоредно с лечението на тези пациенти, най-голямата болница във Варна оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

В УМБАЛ „Света Марина“, със заповед на изпълнителния директор, към момента са разкрити 332 легла за пациенти  с доказан Covid-19 или съмнителни такива, от които 37 интензивно лечение  на пациенти с коронавирус.

УМБАЛ „Света Марина“ е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи, уверяват от здравното заведение.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com