Близо 6000 бежанци настанени в хотели във Варна

5978 украинци са настани в хотели във Варна след преминаване през бежанския център в Спортна зала. Това разкри на брифинг координаторът на центъра Николай Стефанов.

На ден във Варна пристигат между между 600 и 800 бежанци. Над 20 доброволци работят на смяна в координационния център, като разтоварват даренията и ги разпределят по направления.

Обмисля се идеята всички продоволствени дарения да бъдат насочени към друга локация. На първо време това може да е стар хотел в курорта „Св. св. Константин и Елена”, който се намира близо до „Слънчев ден”, посочи областния управител Благомир Коцев.

Той увери, че хотелиерите ще бъдат компенсирани за бежанците, които са настанени в техните хотели, независимо от статута на украинците в момента.

До момента около 1000 карти за временна закрила са издадени на чужденци във Варна. Само вчера са издадени над 200 карти, обяви  шефът на варненската полиция старши комисар Атанас Михов.

В момента такива документи се издават само на три места – в Двореца на културата и спорта, в Областната дирекция на полицията и в Пето РПУ. През следващата седмица гишета ще бъдат разкрити във всички полицейски управления в областта.

Около 25 деца от Украйна са настанени в училища във Варна и региона и само едно дете в детска градина в град Бяла.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com