хвърляне на кръста в морето край Бяла
снимка: Община Бяла

Без публика на Богоявленския ритуал във Варна

Богоявленски ритуал на варненския плаж ще има, но без присъствието на граждани. Това обяви областният управител Стоян Пасев. Той уточни, че до района ще се допускат само записалите се за ритуала, както и представители на 10 институции, които участват в организацията.

Великият Богоявленски водосвет и хвърлянето на кръста в морето ще се проведе от 12.00 часа на Първа буна, обявиха от ВМС.

Тази година ритуалът по изваждането на Христовия кръст ще бъде извършен и на Аспаруховия плаж, до буната. С оглед съблюдаване на противоепидемичните мерки и с цел безопасно протичане на мероприятието, бройката на участниците е ограничена до 20 души, съобщиха от районното кметство.

В Бяла традиционният църковен ритуал с хвърлянето на кръста във водите на Черно море за Йордановден ще се състои, при спазване на противоепидемичните мерки, обявиха от местната община.Както и досега, ритуалът с хвърляне на кръста ще се проведе на пристанището в морския град от 11.00 часа. До пристанището ще се допускат само записалите се за ритуала.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com