БЧК кампания Covid-19

БЧК с антиковид кампания „Направи го за тези, които обичаш“

Българският Червен кръст стартира мащабна информационна кампания за Covid-19 под надслов „Направи го за тези, които обичаш“. Тя ще се проведе в периода януари – март 2021 г., а целта ѝ е да продължи да подчертава важността от спазването на противоепидемичните мерки, да предоставя надеждна информация на българските граждани и да се бори с фалшивите новини.

Инициативата ще бъде реализирана като част от програмата „Дейности в отговор на Covid-19“ на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID).

Като част от информационната кампания ще бъдат реализирани серия активности, сред които и онлайн събития, с цел постигане оптимална информираност на обществото.

Името на кампанията „Направи го за тези, които обичаш“ е избрано неслучайно и цели да провокира лична и емоционална ангажираност на всеки гражданин с изпълнението на противоепидемичните мерки, за да предпази близките си.

Към момента по програмата „Дейности в отговор на Covid-19“ са предоставени над 30 000 хигиенни пакета, съдържащи и предпазни средства, 2 500 творчески пакета за деца в социално уязвима ситуация са в процес на раздаване и са проведени стотици сесии за промоция на хигиената и правилна употреба на предпазни средства.

Прочетете също

24 май – един от най-големите празници

България чества Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com