Борисов
Снимка: Фейсбук

България е готова да приеме задълженията за членство в ОИСР

„Като страна членка на ЕС България покрива значителна част от стандартите и най-добрите практики на ОИСР. Тя е сходно мислеща и с висока степен на готовност за приемане на задълженията на членството в Организацията“. Това е казал премиерът Бойко Борисов по време на видеоконферентен разговор със заместник-генералния секретар на ОИСР Улрик Кнудсен.

Премиерът Борисов е подчертал и високата ангажираност на страната ни по отношение на необходимите действия за започване на преговори за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/.

След рещата между Борисов и Кнудсен е бил представен доклад на ОИСР за страната ни, в който се казва, че въпреки пандемията България се справя добре в икономически план.

Реформите за модернизиране на икономиката, подобряване на бизнес средата и повишаване на уменията на работната сила биха помогнали за укрепване на възстановяването на страната, се казва в доклада на ОИСР.

Посочва се също, че в страната ни има място за инвестиции в области като транспорт, енергетика и цифрова инфраструктура, които биха стимулирали възстановяването.

В оценката на ОИСР се препоръчват реформи за подобряване на бизнес средата и подобряване на образованието и уменията за възрастни, включително чрез програми за преквалификация, за да се помогне на безработните работници да си намерят нова работа.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com