lekarstva

Българи правят лекарство срещу COVID-19

Български лекари участват в изготвянето на лекарство срещу COVID-19, съобщава Нова ТВ и разква историята на доктор Иван Малкодански, който е преподавател в Медицинския университет в Плевен. Преди девет години завършва медицина. През март защитава научна степен доктор по медицина. Анестезиолог е в Плевенската гинекологична болница, която е най-големият център у нас за експериментално прилагане на хапче, което лекува коронавирус. Доктор Малкодански отговаря за проучването на лекарството, разработено от голяма фармацевтична компания.

Те се свързаха с мен и ми предложиха да участвам като главен изследовател. След като се запознах с лекарството и неговите странични ефекти, се съгласих да го използваме и не съжалявам, защото резултатите са наистина добри. За първи път използваме лекарство, което действа срещу коронавируса. То е свързано с унищожаване на ензима на вируса. Приема се за пет дни, обясни лекарят.

Участниците в експеримента са двама мъже и една жена. Всички са на възраст около 40 години, чиято самоличност се пази в тайна.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com