снимка: pixabay.com

АПИ дава 63 милиона за поддръжка на пътищата във Варненско

Близо 63 милиона лева ще струва поддържането на 647 км републикански  пътища във Варненско през следващите 3 години. Това става ясно от обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ обществени поръчки за поддръжката на пътищата в страната.

Общо за Североизточния район (областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен) обществената поръчка е на обща стойност  246,7 млн. лв. без ДДС за трите години. Финансирането ще е от държавния бюджет и в съответствие с разчетените в бюджета на АПИ средства за всяка година.

Поддържането на автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Марица“ и „Струма“ в следващите три години прогнозно ще струва 418,8 млн. лв. без ДДС. За магистрала “Хемус“ на територията на ОПУ Шумен и ОПУ Варна индикативната стойност е 52 млн. лв. без ДДС. Дължината на отсечката е 111 км. 

Изпълнителите ще осигуряват дейностите по поддържането на републиканските пътища – текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации. В поръчката са заложени изисквания за осигуряване на качество на изпълнението и приемане на извършената работа на база лабораторни измервания от сертифицирана лаборатория. 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com