Ангажират хиляди за машинното гласуване

Около 2000 души ще се занимават с машините на изборите, каза пред медиите директорът на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов.

Той каза, че в Централната избирателна комисия (ЦИК) ще има над 100 оператора дневна смяна, съобщи БТА.

По думите му новото за тези избори „две в едно” е, че за европейските избори кандидатската листа е една и съща за всички районни избирателни комисии, а за народните представители в различните области се излъчват различен брой депутати.

Според директора на „Информационно обслужване“ приетото от Народното събрание във връзка с видеоизлъчването на броенето на вота на гражданите от секционните избирателни комисии и попълването на протоколите, както и подписването им, ще доведе до някакво забавяне. Очакваме да се справим в законовите срокове, добави той.

Регистрираните партии и коалиции за изборите в сравнение с миналите такива и за народни представители, и за Европейски парламент, са с около 50% повече. За народни представители на миналите избори кандидатите бяха около 5600, а сега са около 7600. Тези числа довеждат до това компанията заедно с ЦИК да предприеме действия за увеличаване на състава и смените, обясни Филипов.

Той подчерта, че в сряда до края на деня ЦИК трябва да излезе с резултат за европейските избори, което означава, че „Информационно обслужване“ трябва да свърши по-рано работа за вота за ЕП.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com