Изпитите след 7 клас – промени в помощ за учениците

Тази година изпитът по български език и литература за седмокласниците ще бъде на 19 юни, а по математика – на 21 юни. Това е със седмица по-късно от миналата година.

По математика две от задачите, които бяха с отворен отговор вече са с избираем. Причината е, че се допускат чести технически грешки при решаването на отворените задачи.

Първият модул и за двата изпита е увеличен като времетраене. Ако дете се разболее сериозно, може да се яви на друга дата.

Датите за тестовете по български език и математика са изтеглени да бъдат по-късно, за да имат учениците повече време за подготовка.

„Ще има възможност за втора дата, на която да се явят деца, които по причини, свързани със заболяване, престой в болница, карантиниране не се успели да се явят на първата“, заяви Галин Цоков, министър на образованието и науката.

Заявленията за втора дата ще се подават до 8 юли. Министърът ще определи кога ще е тя. Промени в броя на задачите по двата предмета няма. Изпитите са от 9.00 часа като тази година те са отделени от Националното външно оценяване на 10-и клас.

Промените ще засегнат над 60 700 седмокласници, които ще преминат през изпити.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com