Гюров се отказа от БНБ, ПП няма да подкрепят Каримански

„В понеделник ще извърша необходимите действия за изтегляне на своята кандидатура за управител на БНБ. При липса на коалиционна подкрепа, нека моят опонент сам да прецени дали иска да остави този толкова важен и отговорен избор в ръцете на опозицията. Това в крайна сметка е етичен избор, част от изискването към ръководителя на БНБ за висок морал и добро име“, се казва в поста на Гюров в социалната мрежа.

Около същото време премиерът Кирил Петков заяви, че ПП няма да подкрепят кандидата на Има такъв народ Любомир Каримански за шеф на БНБ.

„Позицията управител на БНБ е много важна. С чия подкрепа тя се избира има огромно значение. Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избора за тази позиция, която да бъде решена от ГЕРБ или ДПС. Кандидатът на „Продължаваме промяната“ ме информира за решението си да изтегли кандидатурата си. Гюров не желае да е пречка за важните цели на правителството. „Продължаваме промяната“ няма да подкрепи Любомир Каримански заради притесненията, свързани с неговата биография, които вече сме споделили“, заяви премиерът Петков пред медиите преди заседанието на Коалиционния съвет.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com