съдебна палата Варна
снимка: varna.news

Пращаме на Франция българин, разследван за 6 престъпления

Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на 36-годишен българин, който е издирван във Франция. Христо Сл. е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на 6 деяния.

Европейската заповед за арест на нашенеца е издадена на 25 март тази година. Мъжът е роден в Русе, но постоянния му адрес е в град Раковски.

На 23 август е бил задържан на територията на Първо РПУ във Варна. В края на август Варненският окръжен съд го задържа под стража, до разглеждане на производството за екстрадиция.

Христо Сл. е разследван за участие в престъпна група, която подготвяла престъпление. Заедно с други българи, той бил нает, за да смущава конкуренти и организира завземането на територия за продажба на наркотични вещества във френския град Перпинян. Незаконно транспортиране, държане и разпространение на забранени вещества са другите престъпления, за които е бил обявен за издирване.

Варненският окръжен съд прецени, че няма законови основания да бъде отказана екстрадицията на 36-годишния българин и той следва да бъде предаден на властите в Марсилия. Потвърдена беше и наложената му най- тежка мярка за неотклонение задържане под стража до предаването му на съответните компетентни власти. 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com