снимка: varna.news

70 на сто ръст на летовниците по морето

70 на сто повече туристи са почивали край морето от май до август, в сравнение със същия период на миналата година. Това обяви министърът на туризма Стела Балтова в „Златни пясъци”, където се срещна с представители на туристическия бранш.

Броят на летовниците до края на август е 3,7 милиона души, от които 1,4 милиона са чужденци. Над 50 на сто е ръстът на българските туристи, а чуждестранните са два пъти повече от миналото лято.

Двoйно повече са летовниците от Румъния, които са били най-многобройни – над 580 хиляди. Сериозен ръст спрямо миналото лято има и на туристите от Полша, Германия, Украйна и Чехия, посочи Балтова.

Данните на Министерство на туризма сочат, че община Варна е втора по български туристи, след община Несебър, като и в двете общини има ръст от над 40 на сто.

Очакванията за летен сезон 2022 са водещите пазари да се запазят без съществена промяна. Има очаквания за добър летен сезон като цяло, предвид че се очаква постепенно стабилизиране на ситуацията с коронавируса, успоредно с напредване на процеса на ваксинация.

Основно предизвикателство ще е възстановяване на туристопотока от Великобритания,  Русия, Израел и др. 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com