пари

60 млн. лв. за АМ „Хемус“ са изнесени кеш в сакове и чували

„От близо 84 млн. за Лот 5 на АМ „Хемус“ – 60 млн. са изнесени кеш в сакове и чували“, обявиха на брифинг от МВР. Оттам обясниха, че превежданите авансово суми за строителството на АМ „Хемус” са се движили между различни фирми. За месец и половина в хода на разследването са разпитани близо 200 души, а екипът проверяващи е бил близо 60 души.

Предстоят проверки на МВР и за другите лотове на автомагистралата.

„Установено е, че на .от 4 и 5 на АМ „Хемус“ има извършени много монтажни работи, без наличие на влязла в сила разрешение за строеж. За тези дейности фирмите са получили авансово плащане от „Автомагистрали“ ЕАД” каза директорът на ГД „Национална полиция“ Станислав Станев.

Търговското дружество е спечелило с „инхаус” процедура. Успяхме да съберем достатъчно данни за осъществени състави на няколко престъпления от НК. След акциите на нашите колеги миналата седмица, получихме сигнали, че лица, които имат отношение към престъпленията се опитват да унищожат материали по производството. Поради това МВР е провело акция и е задържала 14 души, съобщиха от ГДБОП.

Прочетете също

Отново трагедия на пътя, млад шофьор загина

Отново трагедия на пътя. Млад шофьор на 21 години от Чирпан е починал на място …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com