бебе

44 инвитро бебета родени с общинска помощ във Варна за година

12 бебета, заченати инвитро, са родени във Варна за два месеца – ноември и декември 2021 година, по общинската програма за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“.

През миналата година са проплакали 44 бебета, а от началото на програмата през 2015 г. досега са родени общо 124 бебета (71 момчета и 53 момичета).

До 2 000 лева се отпускат за изследвания и манипулации, които не се финансират от ЦАР, както и за изследвания, манипулации и/или инвитро процедура със собствен генетичен материал. До 3 500 лева могат да бъдат отпуснати за изследвания, манипулации и инвитро процедури по донорска програма.

Двойките, желаещи да кандидатстват, могат да подават документите на гише №13 в сградата на Община Варна. Образци са публикувани на сайта на общината.

Дирекция „Здравеопазване“ предлага възможност за консултации на двойки, желаещи да кандидатстват за финансиране на дейности по асистирана репродукция, след предварително записване на телефон 052/820-239.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com